Menu weselne „na bogato”

Szampan na powitanie

Obiad 3 porcje/os:

  • Rosół z makaronem
  • Zraz wołowy zawijany
  • Rostbef a’la żebro Adama
  • Polędwica prosto z pieca na runie leśnym
  • De volaille z masłem i natką pietruszki
  • Filet koko

Dodatki:

  • ziemniaki, frytki, pyzy na parze, kluseczki półfrancuskie
  • bukiet surówek (4 rodzaje)
  • zestaw gotowanych warzyw bonduelle lub kapusta czerwona zasmażana

Po obiedzie deser do wyboru:

  • Gruszki w sosie szodonowym
  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Lody waniliowe z gorącymi malinami
  • Pieczywo cukiernicze typu: sernik, szarlotka, kostka włoska, ciasto z owocem itp.

Zakąski zimne 3/os:

  • mięsa, ryby, pasztety, rolady faszerowane w galarecie
  • sakiewka z nadzieniem, drób w maladze, deska serów i wędlin
  • ryby wędzone, warzywa w marynatach
  • sałatki rozmaite

Do wyboru:

  • Karczek zaprawiany rozmarynem z pieca podany na czosnkowym sosie
  • Udziec wieprzowy pieczony w całości serwowany na sali
  • Boeuf Stroganof

Tort weselny piętrowy

Śniadanie:

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem, zamiennie żurek
  • Golonka gotowana
  • Udko z kurczaka z nadzieniem
  • Szaszłyk przekładany boczkiem
  • Kapusta zasmażana
  • Dodatki: pieczywo, masło, musztarda, chrzan

Napoje:

  • Woda mineralna 0.5 l
  • Sok owocowy 0.5 l
  • Kawa, hrebata

Alkohol:

  • we własnym zakresie

Koszt ugoszczenia jednej osoby – 140 zł

Na wszelkie pytania odpowiemy przy kontakcie osobistym.

Zapraszamy!